Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mammas våfflor med blåbärskompott

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 tsk socker
  • 150 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Toppning

  • blåbärskompott
  • 1 vaniljstång
  • 300 g blåbär
  • 50 g socker
  • 2 tsk maizena
  • vispgrädde till servering

Så här gör du

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna.
  2. Blanda vaniljstången, kärnorna, frysta blåbär, socker och maizena i en kastrull. Koka upp ordentligt under omrörning och ställ åt sidan för att svalna.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Tillsätt ägg och hälften av mjölken och rör ihop.
  6. Tillsätt resten av mjölken, det smälta smöret och vispa ihop till en jämn smet. Grädda i smörat våffeljärn.
  7. Toppa våfflorna med blåbärskompott och vispad grädde. Dekorera med myntablad.