Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mammas rabarberkaka

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 35 st har redan röstat

Ingredienser

1 portioner
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl Vetemjöl
  • 2-3 st stjälkar rabarber
  • 50 g kallt smör
  • 0,5-1 dl pärlsocker

Så här gör du

  1. Vispa ihop äggen och sockret till en luftig massa. Blanda ner vetemjölet.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form. Lägg i rabarberbitarna. Därefter hyvlar man kallt smör över kakan och täcker sist med pärlsockret.
  3. Grädda 35-40 min i 175 grader.
3 kommentarer om "Mammas rabarberkaka"
  • Eva Christina Sørensen
    Eva Christina Sørensen

    Det står strösocker två gånger! Räknar med att det skall stå vetemjöl på ett ställe! ?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Eva Christina Sørensen

      Hej Eva!
      Det låter väldigt troligt, vi får be ”Klingskitchen” att kika på detta och justera vid tillfälle. Tack!

      Mvh,
      Beatrice, Mitt kök