Logga in här

Mammas krämiga potatissallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 69 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 7 st Potatisar
  • 1 st Purjolök
  • 1 st Liten rödlök
  • 10 st Minitomater
  • 2 st Gröna äpplen
  • 1 pkt Fetaost
  • 5 dl Gräddfil
  • 3 msk Majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • 1- 2 msk Mynta (torkad)

Så här gör du

  1. Koka upp potatisen ca 15-20 minuter. Viktigt! Var försiktig och undvik att potatisen blir för mjuk, sönderkokt.
  2. Låt sedan potatisen svalna i kallt vatten, detta för att påskynda kylningen.
  3. Skär upp och hacka alla ingredienser. Skala och tärna äpplena innan de tillsätts i blandningen.
  4. Blanda upp röran och smaka av, tillsätt salt, peppar och mynta efter egen smak.
  5. Var inte blygsam med kryddning utav myntan, den ger en fantastik och spännande smak. Jag brukar personligen använda torkad mynta på burk, men varför inte lyxa till med färsk mynta om du har det tillgängligt.
  6. Smaklig måltid!