Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mammas citronsill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 stor burk
  • 
3-4 ursaltade sillfiléer
  • 
1 dl ättikssprit (12%)
  • 
2 dl strösocker
  • 
3 dl vatten
  • 
3 lagerblad
  • 
3 stjärnanis
  • 
10 hela nejlikor
  • 
10 kryddpepparkorn

  • 10 vitpepparkorn

  • 1 liten gul lök
  • 
1 liten rödlök

  • rivet skal från 1 1/2 rengjord citron (gärna ekologisk)

Så här gör du

  1. 
Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad, peppar, nejlikor och stjärnanis. Låt sjuda i cirka 5 minuter under lock och dra sedan lagen åt sidan för att kallna.

  2. Strimla löken och skär sillbitarna i portionsbitar. Varva lök, sill och citronskal i rengjorda glasburkar med tillhörande lock. Slå på lagen med kryddorna och förslut. Låt stå i minst två dygn innan provsmakning.