Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Makroner med chokladtryffel

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 3 äggvitor
  • 2 msk strösocker
  • 3 dl florsocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk kakao

Chokladtryffel

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 75 g smör
  • 1 msk mandellikör eller konjak

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna hårt i en ren torr bunke. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa till en seg och hård marängsmet.
  3. Blanda florsocker med mandelmjöl och kakao. Sikta ner i marängen genom en nätsil. Rör om till en blank smet med en slickepott.
  4. Fyll en spritspåse med marängen. Spritsa ut 40 klickar. Låt vila på plåten 45 minuter. Grädda i nedersta delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll över grädden och rör tills chokladen smälter. Tillsätt smör och mandellikör och rör slätt. Låt svalna.
  6. Spritsa en jämn klick av grädd- och choklad­­smeten på hälften av kakornas bottnar.
  7. Fäst samman botten mot botten med andra hälften av kakorna. Tryck till och ställ svalt.