Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Makrillskagen – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Det här är en variant på den klassiska skagenröran, fast med rökt makrill. Välj själv om du vill klicka röran på bitar av knäckebröd, då räcker den till 12 stycken, eller servera den i skål.

Ingredienser

3 dl
  • 1 rökt makrillfilé
  • 125 g kesella
  • 1/2 dl majonnäs
  • 3 msk hackad rödlök
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • flingsalt

Till servering

  • knäckebröd
  • citron, rödlök och dill

Så här gör du

  1. Det här är en variant på den klassiska skagenröran, fast med rökt makrill. Välj själv om du vill klicka röran på bitar av knäckebröd, då räcker den till 12 stycken, eller servera den i skål.
  2. Blanda kesella, majonnäs, lök, dill och peppar. Smaka av med salt. Vänd ner makrillen.
  3. Lägg röran på bitar av knäcke- bröd vid servering. Garnera med en citronbit, rödlök och dill. Eller servera röran i en skål tillsammans med knäckebröd.