Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Makrillsallad med stekt ägg & dillkräm

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g morot
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk vitvins­vinäger
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 ⁄2 dl finhackad dill
  • 1 tsk örtkrydda
  • 8 ägg
  • 3 msk smör/ kokosfett
  • 1 liten rödlök
  • 400 g inlagd makrill

Så här gör du

  1. Riv morötterna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar.
  2. Blanda crème fraiche med majonnäs, dill och örtkrydda. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek äggen på ena sidan i smör eller kokosfett. Finhacka rödlöken.
  4. Servera äggen med makrillen, morotssalladen, dillkrämen och finhackad rödlök.