Makaron- och kycklinggratäng

Foto: Thomas Carlsen
Ingredienser
4 portioner
- 6 dl makaroner
- 1 grillad kyckling
- 2 msk smör
- 1 purjolök
- 1 grön squash
- 2 paprikor (röd, gul, orange)
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl vatten
- 2 msk kycklingfond
- 2 dl riven lagrad prästost
Så här gör du
- Koka makaronerna i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag och lägg över dem i en ugnssäker form.
- Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar. Snitta och skölj purjolöken och skär den i skivor.
- Dela och kärna ur squashen. Skär den i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Fräs purjolök, squash och paprikor i smör. Tillsätt vetemjöl och späd med matlagningsgrädde, vatten och kycklingfond. Låt stuvningen sjuda 5 minuter.
- Tillsätt kycklingköttet och lägg över i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten i ugnen, 225 grader, cirka 10 minuter.
- Garnera med paprikabitar.

Du kanske även gillar
Populära recept