Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Majskyckling med rostade tomater och råstekt sparris

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 st svensk, färsk majskyckling, hel
  • några kvistar färsk rosmarin, eller timjan
  • 1 st citron, klyftad med skal
  • 8 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • soja
  • salt, peppar

Tomaterna:

  • 500 g svenska tomater, gärna i olika färger
  • flytande honung
  • fröblandning, exempelvis från Saltå kvarn
  • flingsalt och peppar
  • olja, oliv

Sparrisen:

  • 500 g svensk sparris
  • rapsolja och smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck in kvistar med färsk rosmarin och klyftor av citron i kycklingens innanmäte. Salta och peppra såväl ovanpå som i buken. Gör snitt i kycklingens lårben och fyll med vitlöksklyftor. Häll olivolja och soja på en plåt och gnid kycklingen i vätskan. Grädda i cirka en timma. Spä på med mer soja och olja efterhand.Tomaterna:Skär tomaterna i olika stora bitar. Ha olivolja och honung på tomaterna och rosta på en plåt, cirka en timma i 120 graders värme. Garnera därefter med flingsalt och frön.Sparrisen: 1. Råstek sparrisen i 5 minuter i rapsolja och smör.