Majskyckling med rostade tomater och råstekt sparris

Magnus Jönsson
Ingredienser
4 portioner
- 1 st svensk, färsk majskyckling, hel
- några kvistar färsk rosmarin, eller timjan
- 1 st citron, klyftad med skal
- 8 st vitlöksklyftor
- olivolja
- soja
- salt, peppar
Tomaterna:
- 500 g svenska tomater, gärna i olika färger
- flytande honung
- fröblandning, exempelvis från Saltå kvarn
- flingsalt och peppar
- olja, oliv
Sparrisen:
- 500 g svensk sparris
- rapsolja och smör
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Tryck in kvistar med färsk rosmarin och klyftor av citron i kycklingens innanmäte. Salta och peppra såväl ovanpå som i buken. Gör snitt i kycklingens lårben och fyll med vitlöksklyftor. Häll olivolja och soja på en plåt och gnid kycklingen i vätskan. Grädda i cirka en timma. Spä på med mer soja och olja efterhand.Tomaterna:Skär tomaterna i olika stora bitar. Ha olivolja och honung på tomaterna och rosta på en plåt, cirka en timma i 120 graders värme. Garnera därefter med flingsalt och frön.Sparrisen: 1. Råstek sparrisen i 5 minuter i rapsolja och smör.

Du kanske även gillar
Populära recept