Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Magdalena Forsbergs asiatiska räk- och nudelsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 400 g skalade räkor
  • 200 g glasnudlar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 koriander (mer om du önskar)
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 lime

Så här gör du

  1. Sätt på vattnet till nudlarna. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Kärna ur och finhacka chilifrukten. Fräs allt i olja.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och häll sedan av vattnet. Blanda ner räkor, koriander och lökfräs i nudlarna. Pressa över limejuicen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg upp på tallrikar eller servera i en stor skål.