Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Magdalena Forsbergs köttfärsrulle med bacon

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 70 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g svensk nöt- eller älgfärs
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • dijonsenap
  • 3 dl riven Västerbottensost
  • 3 dl grädde
  • oregano
  • salt och svartpeppar

Till servering

  • kokt potatis
  • lingonsylt
  • rivna morötter
  • rucola

Så här gör du

  1. Lägg färsen i en skål och krydda med salt och peppar.
  2. Hacka eller riv löken fint och blanda ner i färsen.
  3. Ta fram ett bakplåtspapper och bred ut färsen så att du får ett jämnt ark.
  4. Bred på dijonsenap efter smak så det täcker färsen.
  5. Klipp bacon och stek den i en panna innan du strör den över färsen. Strö sedan över den rivna osten.
  6. Med hjälp av bakplåtspappret, rulla köttfärsen och lägg sedan hela rullen i en ugnsform. (Ta bort bakplåtspappret.)
  7. Häll över grädde och krydda med oregano. Stek i ugn på 225 grader i cirka 20 minuter.
  8. Skär i skivor och servera med kokt potatis, lingonsylt, rivna morötter och rucola.