Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Madeleinekakor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken
  • 100 g smör
  • 2 Ägg
  • 3/4 dl Strösocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1/2 tsk Bakpulver
  • 1/4 dl Mjölk

Sockerblandning

  • 1/2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • Riv ett rasp från en citron

Så här gör du

  1. Madeleinekakor: Sätt ugnen på 220 grader. Smöra och mjöla en Madeleineform. Bryn smöret och ställ åt sidan. Vispa ägg, strösocker vitt och fluffigt med en elvisp. Sikta i dem torra ingredienserna och blanda, häll i mjölken och lite i taget av det brynta smöret och blanda tills du har en fin och slät smet.
  2. Fyll formen med smeten, sänk värmen på ugnen till 200 grader och grädda i 7-9 minuter, ta ut och låt svalna någon minut sen vänder du ur dem ur formen och rullar dem i sockerblandningen.
  3. Sockerblandning: Dela vaniljstången och lägg i det med strösockret och skrubba, raspa i citronzest och blanda.