Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Madame Ediths krämiga skaldjurspaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portion
  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl lagrad riven ost
  • 1 dl räkor i lag
  • 1 dl kräftsjärtar i lag
  • 1 dl vit sprris i bitar, konserv
  • 5 st hårdkokta skalade och tärnade ägg
  • 3 dl creme fraiche, fet
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 dl lagrad riven ost

Så här gör du

  1. Arbeta ihop smör, vetemjöl och den rivna osten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och förvara i kylen ca 30 min.
  2. Låt räkor, kräftstjärtar och sparrisen rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda ihop creme fraiche, dill och vitpeppar. Blanda ner räkor, kräftstjärtar, sparris och äggen. Blanda sist i 2 dl av den rivna osten.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 30 min.
  6. Låt pajen vila lite innan servering.