Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Macka med grönkål & pocherat ägg

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Picklad polkabeta

  • 1 polkabeta
  • 2 msk ättika
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 ⁄2 tsk hela, gula senapsfrön, krossa dem lite i mortel

Grönkålsmackor med pocherat ägg

  • 4 ägg
  • 4 normalstora grönkålsblad
  • 8 rökt skinka
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 4 surdegsbröd
  • smör till stekning
  • 4 msk rostade pinjenötter, rostade i en torr stekpanna
  • salt & malen svartpeppar

Till servering

  • nobisdressing, köpt eller hemmagjord

Så här gör du

  1. Picklad polkabeta: Skala och skiva polkabetan tunt, gärna på en mandolin.
  2. Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg i senapsfrön. Lägg i polkabetsskivorna i lagen minst en timme före servering.
  3. Pocherat ägg: Pochera äggen, enligt separat recept (finns på sajten)
  4. Grönkålsmackor: Strimla grönkålen grovt och stek i smör. Salta och peppra. 5 Bräck skinka i stekpannan.
  5. Skiva och stek rödlöken i smör.
  6. Stek brödskivorna i smör på båda sidor.
  7. Lägg på grönkål, bräckt skinka, några skivor picklad polkabeta, stekt rödlök och pocherat ägg på brödet.
  8. Strö över pinjenötter, salta och peppra.
  9. Servera med nobisdressing. Stek eventuellt ett par extra brödskivor och lägg på tallriken.