Mac & cheese med rökt sidfläsk

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
2 portioner
- 150 g makaroner, gärna skruvar
- 2 dl mjölk
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- ½ tsk chiliflakes
- 1 tsk chipotlepasta
- 1 krm salt
- 2 dl cheddarost eller gratängost, riven
- 150 g rökt sidfläsk
- 1 msk lönnsirap
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll mjölken i en kastrull. Vispa ner mjölet och koka upp, vispa under tiden.
- Tillsätt grädde, chiliflakes, chipotlepasta och salt. Sjud i ett par minuter.
- Vänd i makaronerna och hälften av osten. Häll upp i en ugnsform och strö över resten av osten.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15–20 minuter.
- Strimla sidfläsket och stek det precis före servering eller grilla hela biten och skär upp den i bitar. Lägg på fläsket och ringla över lönnsirap.

Du kanske även gillar