Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxiga snittar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 1 Surdegsbröd
  • 100 g innanlår (tex lövbiff)
  • 1 tsk dijon
  • 1 tsk Worcestersås
  • 1/2 st Charlottenlök
  • 1 msk kapris
  • 2 st Äggulor
  • 4 st syltlök
  • 1 Helt ägg
  • mjöl
  • pankoströbröd
  • Olja att fritera i
  • 60 g löjrom
  • 1 burk smetana
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dill

Så här gör du

  1. Bakad Äggula: Separera gulan och lägg i en spritspåse, mosa sönder dem så de blandas. Ta ut så mycket luft det går och knyt ett steksnöre eller liknande så nära gulorna som möjligt. Baka med en sirkulator eller i en kastrull på 70 grader i 17 minuter. Lägg i isbad och förvara i kyl till servering.
  2. Råbiff: Hacka köttet så smått du kan och lägg i en bunke. Låt vila i kyl men ta fram 20 min innan servering för att få rumstemp. Innan servering blandar du i hackad lök och hackad kapris, dijon och worcestersås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Friterad syltlök: Rulla syltlöken i mjöl, sedan i vispat ägg och sedan i panko. Fritera tills gyllende ca 20-30 sek. Låt rinna av på hushållspapper eller en handduk. Spara till servering.
  4. Stansa ut fyrkanter eller rundlar av surdegsbrödet och stek det i smör tills det blir krispigt.
  5. Servering: Använd stansen och lägg råbiffen på brödet så det får bra form. Spritsa på lite bakad äggula och lägg på friterade löken och persilja. Forma "ägg" av löjromen och smetana och lägg på brödet. Toppa med fint hackad rödlök och dill
Du kanske även gillar