Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxiga nötkrämsbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 88 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • cirka 14 dl vetemjöl

Fyllning

  • 2 dl hasselnötskräm
  • 2 msk smör, mjukt

Till pensling

  • 1 ägg
  • 4 msk pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt ut muffinsformar eller bullformar i papper på en plåt.
  2. Smula ner jästen i en degblandare eller bunke. Smält smöret, häll i mjölken i kastrullen och låt det bli 37 grader.
  3. Häll vätskan över jästen. Blanda i socker och salt.
  4. Arbeta in vetemjölet lite i taget. Arbeta degen smidig i cirka 4-5 minuter. Sätt på plastfolie eller lägg över en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  5. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord, dela upp degen i två bitar och forma varje bit till en rund bulle. Kavla ut till rektanglar som är cirka ½ centimeter tjocka.
  6. Blanda nötkräm och smör. Bred blandningen över den utkavlade degen och rulla ihop på längden. Skär i cirka 3 centimeter breda bitar, lägg snäckorna i formarna. Lägg över en bakduk och jäs ytterligare i 30 minuter.
  7. Sätt under tiden ugnen på 210 grader.
  8. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  9. Låt bullarna svalna på ett galler.