Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxiga Italien- Pasta med räkor och vitt vin

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

En lättlagad pasta som briljerar likväl en onsdagskväll som vid middagsbjudning.
-Går att få glutenfri med glutenfri pasta

Ingredienser

4 portioner
  • 20 st stora räkor med skal (frysta eller färska)
  • 3 st Stora vitlöksklyftor
  • 2 dl Vitt vin
  • 1 burk Krossade tomater
  • 1 st Zucchini
  • Basilika
  • Timjan
  • Örtsalt
  • Salt och Peppar
  • Flingsalt
  • Olivolja till stekning

Pasta:

  • 4 portioner valfri pasta
  • För glutenfri pasta välj Barilla

Så här gör du

  1. Koka upp pastavatten med salt
  2. Sätt ungen på 125 grader
  3. Skiva vitlöksklyftorna tunnt
  4. Stek vitlöken på hög värme i olivolja
  5. Tillsätt räkorna med skal och dra ner värmen
  6. Tillsätt det vita vinet och låt det reduceras bort
  7. Plocka bort räkorna från stekpannan och placera dem i en ugnsform med olivolja och flingsalt och sätt in dem i ugnen.
  8. Häll de krossade tomaterna på vitlöken och vinet i stekpannan, dra ner värmen om det fräser för mycket
  9. Tillsätt örter, örtsalt och salt och peppar- smaka av
  10. skär upp zucchinin och tillsätt den till tomatsåsen när pastan närmar sig slutet.
  11. När pastan sedan är klar, häll av den och häll därefter tillbaka den i grytan. Häll sedan över tomatsåsen i pastagrytan och rör om.
  12. Servera i djupa tallrikar, ta ut räkorna ur ugnen och placera dem på pastan
  13. Trevlig måltid!
2 kommentarer om "Lyxiga Italien- Pasta med räkor och vitt vin"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till DaisyAlicia

      Hej,
      Vad roligt att ni gillade receptet!
      Mvh Mitt kök-redaktioen