Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxiga helgplättar med parmaskinka, mozzarella och pesto

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner/12 plättar
  • 4 msk creme fraiche
  • salt, peppar, smör till stekning
  • 4 ägg

fyllning

  • 6 knapriga skivor av ugnsrostad parmaskinka
  • 2 klumpar buffelmozzarella
  • 1 dl färdigköpt pesto blandad med finstrimlad färsk basilika
  • färsk basilika till servering
  • flingsalt och nymald, grov svartpeppar

Så här gör du

  1. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna eller plättlagg.
  2. Vispa ihop ägg och creme fraiche till en jämn smet. Krydda med 1 krm salt och peppar. Grädda plättarna, ca 1 msk smet,gyllenbruna på bägge sidor.
  3. Servera varma tillsammans med en rejäl skiva mozzarella, en klick pesto samt en flarn ar parmaskinka. Toppa med flingsalt, nymald svartpeppar samt färsk basilika.