Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxig skaldjursgryta

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Njut av en läcker skaldjursgryta toppad med en klick fräsch citronmajonnäs! Lyxig LCHF-mat.

Ingredienser

4 portioner

Skaldjursgryta

  • 2 vitlöksklyftor, fint hackade
  • 2 dl fiskbuljong
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 knippe sparris
  • 200 g sej eller torsk
  • 200 g lax
  • 200 g skalade räkor
  • 200 g kokta valfria musslor till exempel vongole, hjärtmusslor eller blåmusslor, frysta som tinats
  • salt
  • svartpeppar, malen
  • olivolja till stekning

Citronmajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1–2 tsk citronsaft
  • ½ citron, finrivet skal
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Till garnering

  • dill

Så här gör du

  1. Skaldjursgryta: Fräs vitlöken i olivolja, häll på fiskbuljong och passerade tomater. Koka upp och koka ett par minuter.
  2. Häll i grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar. Dra kastrullen åt sidan.
  3. Koka upp lättsaltat vatten och låt det sjuda.
  4. Skär sparrisen i bitar. Lägg bitarna i vattnet och koka upp, sjud ett par minuter. Lyft upp sparrisen med en hålslev.
  5. Skär fisken i kuber. Lägg fisken i det kokande vattnet i ett par minuter. Lyft upp bitarna med hålsleven.
  6. Fördela sparris, fisk, räkor och musslor i skålar eller djupa tallrikar.
  7. Häll på tomatgräddsåsen och garnera med dill.
  8. Strö över malen svartpeppar.
  9. Citronmajonnäs: Blanda ihop alla ingredienserna till citronmajonnäsen.
  10. Servering: Servera grytan tillsammans med citronmajonnäsen. Garnera med dill.