Lyxig saffranskaka med cream cheese-frosting och lingon

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
8 bitar
- 1 sockerkaksform 1,5 liter
- 1 msk smör till formen
- ströbröd
Kaka
- 1/2 dl vatten
- 1 påse saffran, 0,5 g
- 150 g smör
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering
- 4 msk florsocker
- 150 g cream cheese, typ Philadelphia
- 1 dl grädde
- 1 dl lingon, frysta
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
- Koka upp vattnet och blanda i saffranet. Låt dra ca 15 minuter.
- Mät upp smör och socker i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ett ägg i taget. Häll i saffransvattnet och mixa ihop.
- Rör ner mjölet blandat med bakpulvret och kör till en kaksmet. Häll och bred ut kaksmeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter, eller tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. Låt kakan kallna. Lägg kakan på ett fat och sikta över 1 msk av florsockret.
- Vispa ihop cream cheese och resten av florsockret i en bunke. Vispa i grädden i 2-3 omgångar. Bred krämen på kakan. Toppa med bären precis inför serveringen.
2 kommentarer om "Lyxig saffranskaka med cream cheese-frosting och lingon"

Du kanske även gillar
Populära recept
Signe66
Det står 2 ägg i ingredienslistan men i receptet står bara 1 ägg?
Mitt Kök
Hej,
Tack för att du uppmärksammade oss på detta. Man ska mixa i ett ägg i taget. Vi har nu förtydligat receptet.
Mvh Mitt kök-redaktionen