Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lyxig kantarelltoast

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 portioner

Stuvningen:

  • 2 dl Kantareller
  • 2-3 dl Vispgrädde
  • 1 st Gul lök
  • 0,5-1 dl Västerbottensost
  • 1-2 msk Dill
  • 1 msk Hummerfond(flaska)
  • 2 msk Stenbitsrom
  • 1 st kokt Hummer(inget måste)
  • 1 msk Smör
  • 2 st Rostbröd

Så här gör du

  1. Smörstek kantarellerna gyllenbruna på medelvärme i smöret i en stekpanna.
  2. Fin hacka en gul lök, lägg i löken mot slutet med kantarellera.
  3. Häll i nästan all grädde(spar lite om du eventuellt behöver spä ut den mot slutet).
  4. Häll i 1 msk koncentrad hummerfond.
  5. Låt allt koka samman på låg temperatur tills den börjar tjockna lite lätt.
  6. (Om du har en hummer använd stjärten och hacka den i sockerbits stora bitar under tiden det andra kokar samman och försök att få ut klorna hela till dekoration)
  7. Lägg i dillen och Västerbottenosten (ha i det hackade hummerköttet). Nu kommer det tjockna och bli mer som en stuvning när osten börjar smälta. Spä ut med mer grädde och justera efter hur man vill ha konsistensen(jag föredrar ganska tjock för då stannar allt kvar bättre på rostbrödet).
  8. Smaka av med svartpeppar,cayennepeppar och eventuellt lite salt (tänk att osten och stenbitsrommen är salt sig).
  9. Dekorera med en sked av romen,dillkvist och eventuellt en hummerklo.