Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

LYXIG ÄPPELKAKA

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

En ljuvlig kaka som bjuder på både syrlighet och sötma.

Ingredienser

1 kaka
  • 5 st fasta syrliga äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma, mortlad
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 2 1/2 dl Risenta mandelmjöl
  • 1 1/4 dl Risenta havremjöl
  • 100 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st delade i gulor och vitor
  • 1 st citron
  • Tillbehör: Vaniljkvarg

Så här gör du

  1. Gör så här: Sätt ugnen på 180° varmluft.
  2. Skiva äpplena och lägg i en smord ugnsfast form. Strö över kardemumma och kanel.
  3. Smält smöret och låt svalna.
  4. Blanda alla torra ingredienser.
  5. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor och socker fluffigt i en annan bunke.
  6. Tillsätt det smälta smöret, mjölblandningen, rivet citronskal och saft från citronen.
  7. Vänd försiktigt ner äggvitorna och bred ut smeten över äppelskivorna.
  8. Grädda ca 30 minuter mitt i ugnen tills kakan fått gyllene färg.
  9. Servera ljummen med vaniljkvarg.