Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lövbröd

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 stycken

Lövbröd

  • 20 g jäst
  • 4 dl vatten, kallt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl durumvete
  • 8 dl vetemjöl

Att pensla med

  • 1 äggvita

Att strö över

  • 2 msk sesamfrön, oskalade
  • 2 msk vallmofrön
  • 1 msk linfrön
  • 1 msk sesamfrön, oskalade

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare. Häll på vattnet, oljan och tillsätt saltet.
  2. Arbeta in lite i taget av mjölet och arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Lägg på en bakduk eller sätt plastfolie över bunken. Låt jäsa i cirka 2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 210 grader.
  4. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i tre bitar. Forma till tre tunna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
  5. Pensla längderna med äggvitan. Strö över sesamfrön på en längd, vallmofrön på en och blanda linfrön och sesamfrön på den sista.
  6. Klipp upp bröden på snedden med 3–4 centimeter långa snitt. Vik ut snibbarna åt olika håll. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler.