Lövbröd

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
8 stycken
Lövbröd
- 20 g jäst
- 4 dl vatten, kallt
- 2 msk rapsolja
- 1 ½ tsk salt
- 2 dl durumvete
- 8 dl vetemjöl
Att pensla med
- 1 äggvita
Att strö över
- 2 msk sesamfrön, oskalade
- 2 msk vallmofrön
- 1 msk linfrön
- 1 msk sesamfrön, oskalade
Så här gör du
- Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare. Häll på vattnet, oljan och tillsätt saltet.
- Arbeta in lite i taget av mjölet och arbeta degen smidig i cirka 10 minuter. Lägg på en bakduk eller sätt plastfolie över bunken. Låt jäsa i cirka 2 timmar.
- Sätt ugnen på 210 grader.
- Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i tre bitar. Forma till tre tunna baguetter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter.
- Pensla längderna med äggvitan. Strö över sesamfrön på en längd, vallmofrön på en och blanda linfrön och sesamfrön på den sista.
- Klipp upp bröden på snedden med 3–4 centimeter långa snitt. Vik ut snibbarna åt olika håll. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler.

Du kanske även gillar
Populära recept