Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lövbiffsgryta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 1011 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lövbiff
  • smör att steka i
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • flingsalt
  • persilja att garnera med

Till servering

  • kokt potatis eller ris

Så här gör du

  1. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  3. Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  5. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.
9 kommentarer om "Lövbiffsgryta – recept"
  • Mona Svensson
    Mona Svensson

    Det står först att grytan tar 35 min. Att tillaga Senare står det att grytan ska puttra 11/2 -2 tim. Hur går det ihop? Någon som vet?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mona Svensson

      Hej,
      Tid i ugn, jästid, tidsåtgång för långkok osv anger vi som regel inte i recepten. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Lena Viktoria Gustafsson Mueller
    Lena Viktoria Gustafsson Mueller

    Det är lite dumt tycker jag. Ett recept som man tror går fort tar då mycket längre tid. Borde vara den aktuella tiden som räknas in tidsåtgången.
    Mvh Lena

  • Pont85ma
    Pont85ma

    Stämmer det verkligen att det ska koka 1 1/2-2 timmar, låter länge för tunn strimlad lövbiff ??

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Pont85ma

      Ja, det stämmer! Hälsningar Mitt kök-redaktionen

  • Iren Karlberg-Nilsson
    Iren Karlberg-Nilsson

    Strimlad lövbiff som kokar så länge borde det bli en gröt av..nä vi gjorde som man brukar..stekte köttet..lät puttra ett litet tag, sen i med dom andra ingredienserna…Då var det helt OK!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Iren Karlberg-Nilsson

      Hej Iren och tack för tipset angående koktiden! Hälsningar, Mitt kök-redaktionen ?

  • Jensa i Enskede
    Jensa i Enskede

    Receptet absolut konstruerat av en äldre person som saltar för mycket på allt! Skippa flingsaltet, addera en rejäl nypa nymald svartpeppar, minska på fonden och glöm ”potatis eller ris” och servera med pasta i stället, gärna med nyriven parmesan på så blir detta absolut en delikatess!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Jensa i Enskede

      Hej Jensa! Det låter riktigt gott med svartpeppar och pasta, härligt med olika variationer på en rätt ?? Hälsningar, Mitt kök-redaktionen