Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lövbiffsgryta – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 394 st har redan röstat

En lättlagad gryta med mycket smak. Den kräver en minimal arbetsinsats, men ska stå och sjuda ett tag.

Recept ur Jenny Warséns kokbok ”Middagstipset” (Bonnier Fakta) som bland annat finns på Adlibris.

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lövbiff
  • smör att steka i
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • flingsalt
  • persilja att garnera med

Till servering

  • kokt potatis eller ris

Så här gör du

  1. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  3. Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  5. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.
2 kommentarer om "Lövbiffsgryta – recept"
  • Mona Svensson
    Mona Svensson

    Det står först att grytan tar 35 min. Att tillaga Senare står det att grytan ska puttra 11/2 -2 tim. Hur går det ihop? Någon som vet?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Mona Svensson

      Hej,
      Tid i ugn, jästid, tidsåtgång för långkok osv anger vi som regel inte i recepten. Mvh Mitt kök-redaktionen