Lövbiffsgryta – recept

Foto: Ulrika Pousette
Ingredienser
4 portioner
- 800 g lövbiff
- smör att steka i
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 3 msk koncentrerad oxfond
- 2 msk kinesisk soja
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl crème fraiche
- flingsalt
- persilja att garnera med
Till servering
- kokt potatis eller ris
Så här gör du
- Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
- Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
- Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
- Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.
15 kommentarer om "Lövbiffsgryta – recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Mona Svensson
Det står först att grytan tar 35 min. Att tillaga Senare står det att grytan ska puttra 11/2 -2 tim. Hur går det ihop? Någon som vet?
Mitt Kök
Hej,
Tid i ugn, jästid, tidsåtgång för långkok osv anger vi som regel inte i recepten. Mvh Mitt kök-redaktionen
Lena Viktoria Gustafsson Mueller
Det är lite dumt tycker jag. Ett recept som man tror går fort tar då mycket längre tid. Borde vara den aktuella tiden som räknas in tidsåtgången.
Mvh Lena
Pont85ma
Stämmer det verkligen att det ska koka 1 1/2-2 timmar, låter länge för tunn strimlad lövbiff ??
Mitt Kök
Ja, det stämmer! Hälsningar Mitt kök-redaktionen
Iren Karlberg-Nilsson
Strimlad lövbiff som kokar så länge borde det bli en gröt av..nä vi gjorde som man brukar..stekte köttet..lät puttra ett litet tag, sen i med dom andra ingredienserna…Då var det helt OK!
Mitt Kök
Hej Iren och tack för tipset angående koktiden! Hälsningar, Mitt kök-redaktionen ?
Jensa i Enskede
Receptet absolut konstruerat av en äldre person som saltar för mycket på allt! Skippa flingsaltet, addera en rejäl nypa nymald svartpeppar, minska på fonden och glöm ”potatis eller ris” och servera med pasta i stället, gärna med nyriven parmesan på så blir detta absolut en delikatess!
Mitt Kök
Hej Jensa! Det låter riktigt gott med svartpeppar och pasta, härligt med olika variationer på en rätt ?? Hälsningar, Mitt kök-redaktionen
Lavina
Alla har olika smakpreferenser för hur ”mört” kött man vill ha, hur salt mat man vill ha och alla älskar inte pasta & anser att det blir godast till denna rätt.
Jag väljer själv hellre basmatiris eller hasselbackspotatis 🙂
Mitt Kök
Hej,
Och tack för tips!
Med vänlig hälsning, Mitt kök-redaktionen
Tom Si
Vafäään, påbörjade maten för det stod 35 minuter sen lite in i recepetet står de koka i 2 timmar?
va? man kan la inte utesluta tiden maten måste koka/ sjuda..
Mitt Kök
Hej,
Vi har förtydligat receptet så det framgår att rätten tar cirka två timmar innan den kan serveras.
Mvh Mitt kök-redaktionen
cribbe
Hej. Jättegod gryta😊 Körde ner lite sambal olek och skippade saltet på slutet. Serverade med pressad potatis och en grönsallad🙏🏻
Mitt Kök
Hej,
Vad bra! Tack för tips och kul att du gillade grytan.
Mvh Mitt kök-redaktionen