Logga in här

Lövbiffsgryta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2753 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g lövbiff
  • smör att steka i
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • flingsalt
  • persilja att garnera med

Till servering

  • kokt potatis eller ris

Så här gör du

  1. Skär lövbiffen i centimeterbreda strimlor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tills det får färg. Rör ner tomatpurén och låt fräsa en kort stund.
  3. Blanda ner vattnet och låt sjuda under lock på svag värme i 1 ½–2 timmar. Nästan allt vattnet ska ha ångat bort.
  4. Tillsätt oxfond, soja, grädde och crème fraiche.
  5. Rör ihop och låt alltsammans sjuda i några minuter och smaka av med flingsalt. Klipp över persilja och servera med kokt potatis eller ris.