Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lövbiff med 
gratinerad 
svamp

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 8 lövbiff

  • salt och svartpeppar

  • 8 portabellosvampar

  • 1 rödlök

  • 1 vitlök

  • smör att steka i

  • 1 dl soja
  • grädde

  • 1 msk frysta provencalska örter

  • 1 msk kalvfond

  • 4 sojaost, Tofutti

  • 1 dl soltorkade cocktailtomater


Tillbehör:


  • sallad

  • tomat

  • persilja

  • en god dressing.


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Strö på salt och peppar på köttet. Gröp ur svampen lite och hacka inkråmet. Linda lövbiffsskivorna runt varje svamp och ställ på en ugnsplåt.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn inkråmet tillsammans med lök och vitlök. Häll på grädde och smaksätt med örter och kalvfond. Låt koka ihop och låt svalna något.

  3. Skär sojaosten i bitar och blanda ner i fyllningen. Fördela fyllningen i svamparna. Tryck ner några soltorkade tomater och sätt in i ugnen i 20 minuter.

  4. Servera med sallad och tomater. Dekorera med lite persilja och ha gärna dressing på salladen.