Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Loumini med het penne

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Pasta

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyfor
  • 1 st röd chili
  • 250 g GRECO Loumini
  • 400g g körsbärstomater på burk
  • 1 msk färsk oregano
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 400 g färsk penne

Sallad

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 75 g ruccola
  • 1 st salladshuvud
  • 75 g Machésallad
  • 3 msk riven parmesan

Så här gör du

  1. Stek körsbärstomaterna på medium värme ca 4-5 minuter eller tills de har blivit mjuka. Lägg på en tallrik. Häll i olivolja, rödlök, vitlök och chili i den stekpanna som tomaterna stektes i och stek i 2-3 minuter.
  2. Lägg i Loumini-kuberna, stek i 1-2 minuter på varje sida eller tills de har fått en gyllenbrunfärg. Häll i burken med körsbärstomaterna och låt koka upp.
  3. Sänk värmen och låt det sjuda i 2-3 minuter. Lägg i de stekta tomaterna och oregano. Låt koka i ytterligare 1 minut. Krydda med salt och peppar. Blanda med den kokta pastan.
  4. Lägg upp pastan och strö över parmesan.