Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lönnsirapskotletter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
  • 4 stora fläskkarré kotletter med ben, cirkaa 2,5 centimeter tjocka
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 liten rödlök, skalad och fint skivad
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 msk ljus sojasås
  • 4 msk äppeljuice
  • 6 gemsallad
  • 1 handfull korianderblad, grovt hackade
  • 5 vårlökar, fint skivade

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smält smöret med oljan i en stor ugnssäker stekpanna på hög värme. Torka fläskkotletterna med lite hushållspapper och krydda med havssalt och svartpeppar. Lägg kotletterna i pannan och bryn dem på båda sidor.
  3. När köttet har fått bra färg, tillsätt den fint skivade löken och stek i cirka 30 sekunder. Häll sedan på vinäger, lönnsirap, soja och äppeljuice och värme tills såsen bubblar. Ös köttet med såsen och placera pannan i ugnen på mitthyllan och baka i ugnen i 10 minuter.
  4. Medan fläskkotletterna är i ugnen, placera en stor grillpanna på spisen eller tänd grillen - salladen ska få härliga ränder och bli varm, välj vad som passar bäst. Går även bra att steka i vanlig panna. Dela salladen på mitten och pensla salladen med lite olja och krydda med salt och svartpeppar. Placera salladshalvorna på grillpanna och grilla i cirka 2 minuter på varje sida till de har fina grillränder men fortfarande håller sin form. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  5. När kotletterna är klara i ugnen, lägg köttet på tallrik och reducera såsen på medelvärme i några minuter tills den tjocknat. Tillsätt koriander och rör runt, lägg tillbaka kotletterna i pannan och lägg även dit den grillade salladen.