Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Löksill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 saltsillfiléer, urvattnade
  • 1/2 dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 silverlök eller schalottenlök
  • 4 centimeter purjolök
  • 1 tsk svartpeppar

Så här gör du

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.
  3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
  4. Skala och skiva rödlöken och silverlöken, strimla purjolöken.
  5. Varva sillbitarna, löken och svartpepparn i en glasburk.
  6. Häll på lagen och låt sillen dra ett par timmar.