Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lökdipp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 4-6 färska knipplökar, ca 400 g
  • 6-8 vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 4 krm strösocker
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 1 1/4 dl hackad persilja
  • 500 g kesella
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Mjukstek sakta i smöret utan att löken tar färg, 20–30 minuter. Blanda i sockret och fräs ytterligare någon minut. Låt kallna.
  2. Mixa lök, rapsolja, persilja och kesella. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna minst någon timme före servering. Krämen kan förvaras i kylen, men bör serveras rumstempererad.