Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lökdipp på färsk knipplök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

3 dl
  • 2-3 färska knipplökar, cirka 200 g
  • 4 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 2 krm strösocker
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk hackad persilja
  • 250 gram kesella
  • salt
  • nymald peppar

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Mjukstek sakta i smöret utan att löken tar färg i cirka 20 minuter. Blanda ner sockret och fräs ytterligare någon minut. Låt kallna.
  2. Mixa lök, olivolja, persilja och kesella. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt smakerna mogna minst någon timme före servering. Krämen kan förvaras i kylen, men bör serveras rumstempererad.