Lök- och rödbetssoppa

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 2 gula lökar
- smör/kokosfett för stekning
- 200 g rödbetor
- 5 dl vatten
- 1 buljongtärning (eller fond)
- 20 g smör
- 2 dl crème fraiche
- salt och peppar
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 150 g fetaost
- 20 g pinjenötter
- några basilikablad
- 100 g svarta oliver
Så här gör du
- Hacka löken och fräs den i smör eller kokosfett i en kastrull.
- Skala rödbetorna och skär dem i tärningar. Lägg dessa i kastrullen och häll på vatten och smula ner buljongen. Tillsätt även det extra smöret.
- Koka tills rödbetorna är mjuka. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Smaka också av med vinäger. Skär fetaosten i tärningar och rosta pinjenötterna.
- Servera soppan med fetaosten, pinjenötterna, basilikablad och svarta oliver.

Du kanske även gillar
Populära recept