Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lök- och rödbetssoppa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 2 gula lökar

  • smör/kokosfett för stekning

  • 200 g rödbetor

  • 5 dl vatten

  • 1 buljongtärning (eller fond)

  • 20 g smör

  • 2 dl crème fraiche

  • salt och peppar

  • 2-3 tsk vitvinsvinäger

  • 150 g fetaost

  • 20 g pinjenötter

  • några basilikablad

  • 100 g svarta oliver


Så här gör du

  1. Hacka löken och fräs den i smör eller kokosfett i en kastrull.

  2. Skala rödbetorna och skär dem i tärningar. Lägg dessa i kastrullen och häll på vatten och smula ner buljongen. Tillsätt även det extra smöret.
  3. 
Koka tills rödbetorna är mjuka. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

  4. Smaka också av med vinäger. Skär fetaosten i tärningar och rosta pinjenötterna.

  5. Servera soppan med fetaosten, pinjenötterna, basilikablad och svarta oliver.