Löjromsgravad strömming

Foto: Joel Wåreus
Ingredienser
6 portioner
Klargravad strömming (görs dagen innan)
- 12 dl vatten
- 2 1/2 dl ättiksprit
- 1 msk salt
- 500 g dragen strömmingsfilé (skinnfria filéer)
Löjromssås
- 2 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
- 2 dl majonnäs
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 50 g löjrom
- 1 krm salt
- 1 krm malen vit- eller svartpeppar
Så här gör du
- Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.
- Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
- Löjromssås: Blanda alla ingredienser i en skål.
- Löjromsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.
- Blanda strömmingen med löjromssåsen.
- Förvara sillen i kylen.

Du kanske även gillar
Populära recept