Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Löjromsgravad strömming

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 portioner

Klargravad strömming (görs dagen innan)

  • 12 dl vatten
  • 2 1/2 dl ättiksprit
  • 1 msk salt
  • 500 g dragen strömmingsfilé (skinnfria filéer)

Löjromssås

  • 2 dl lätt crème fraiche eller gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 50 g löjrom
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen vit- eller svartpeppar

Så här gör du

  1. Klargravad strömming: Blanda vatten, ättiksprit och salt ordentligt.
  2. Lägg strömmingen i lagen och förvara i kylen över natten. Vänd runt strömmingen i lagen en gång emellan så att lagen och strömmingen blandas ordentligt.
  3. Löjromssås: Blanda alla ingredienser i en skål.
  4. Löjromsgravad strömming: Sila av strömmingen från saltlagen och låt strömmingen rinna av ordentligt i silen.
  5. Blanda strömmingen med löjromssåsen.
  6. Förvara sillen i kylen.