Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Löjrom med klassiska tillbehör


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner.
  • 2 potatisar

  • smör

  • 1/2 rödlök

  • 80 g löjrom

  • 1 dl crème fraiche

  • Till servering:

  • dill och citron



Så här gör du

  1. Skala och riv potatisen grovt. Pressa bort all onödig vätska. Hetta upp smöret i en panna. Stek fyra rårakor gyllenbruna på bägge sidor.

  2. Lägg rårakan på hushållspapper så att fettet rinner av.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Lägg ut rårakorna på ett fat. Forma små ägg av crème fraiche och fördela över varje råraka. Toppa med löjrom, hackad rödlök, dillvippor och citronklyftor.