Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria kärleksmums med kokos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 192 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 150 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4-5 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk

Glasyr

  • 70 g smör
  • 4 msk kaffe
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 1/2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kokosflingor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
  3. Häll i mjölken samt det smälta smöret i smeten. Vispa till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd form, 25 × 25 centimeter.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  6. Glasyr
  7. Smält smöret och rör i kaffet. Låt svalna.
  8. Vispa ner florsocker, kakao och vaniljpulver.
  9. Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i bitar.