Glutenfria kärleksmums med kokos

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
1 portion
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk psylliumfrömjöl (psyllium- eller fiberhusk)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 4-5 msk kakao
- 1 1/2 dl mjölk
Glasyr
- 70 g smör
- 4 msk kaffe
- 3 1/2 dl florsocker
- 1/2 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 msk kokosflingor
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
- Häll i mjölken samt det smälta smöret i smeten. Vispa till en jämn smet.
- Häll upp smeten på en bakplåtspappersklädd form, 25 × 25 centimeter.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
- Glasyr
- Smält smöret och rör i kaffet. Låt svalna.
- Vispa ner florsocker, kakao och vaniljpulver.
- Bred ut glasyren över kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär upp kakan i bitar.

Du kanske även gillar
Populära recept