Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept

Foto: Eva Hildén Smith
Ingredienser
10 bitar
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl gräddfil
- 50 g smör
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kanel
- 2 tsk kardemumma
Så här gör du
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.
- Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör.
- Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.
- Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.
- Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust!
9 kommentarer om "Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Öjbrandt
Detta recept är såå bra, har även själv lagt till lite mald ingefära för att få lite mer ”pepparkakssmak” på kakan, inte det minsta torr, 🙂
Mitt Kök
Åh, så otroligt roligt att höra och vilket bra tips med mald ingefära! Ska testa.
Allt gott,
Julia – redaktör Mittkök.se.
Bela
Skall man baka kakan i mitten av ugnen eller längst ner? Brukar baka ett annat recept men nu skunker den ihop i ugnen när det är ca 15 minuter kvar.
Mitt Kök
Hej och tack för din fråga. Oklart varför kakan sjunker men möjligtvis håller den höjden om du gräddar den i nedre delen av ugnen. Hoppas du ger den ett nytt försök. Lycka till! Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen
IMG
Kan rekommendera 1 tsk malda nejlikor också, funkar jättebra
Mitt Kök
Hej, tack för tipset! Låter gott! Mvh Mitt kök-redaktionen
nettina
Kan man ha lingonsylt i den?
Mitt Kök
Hej! Du kan prova att ha i lite lingonsylt men tänk då på att du kanske måste justera mängden mjöl och/eller gräddfil så att smeten inte blir för lös. Lycka till önskar vi på Mitt kök.
Maarrtin
Hur mycket mald ingefära kan man lägga till? Lika mycket som kanel?