Logga in här

Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 857 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.
  2. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör.
  3. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.
  4. Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.
  5. Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust!