Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 436 st har redan röstat

Ingredienser

10 bitar
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk kardemumma

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker.
  2. Rör ner 1 1/2 dl gräddfil och 50 gram smält smör.
  3. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten.
  4. Grädda i cirka 40 minuter i ugnen. Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna.
  5. Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust!
9 kommentarer om "Mjuk pepparkaka – enkelt och saftigt recept"
  • Öjbrandt
    Öjbrandt

    Detta recept är såå bra, har även själv lagt till lite mald ingefära för att få lite mer ”pepparkakssmak” på kakan, inte det minsta torr, 🙂

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Öjbrandt

      Åh, så otroligt roligt att höra och vilket bra tips med mald ingefära! Ska testa.
      Allt gott,
      Julia – redaktör Mittkök.se.

  • Bela
    Bela

    Skall man baka kakan i mitten av ugnen eller längst ner? Brukar baka ett annat recept men nu skunker den ihop i ugnen när det är ca 15 minuter kvar.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Bela

      Hej och tack för din fråga. Oklart varför kakan sjunker men möjligtvis håller den höjden om du gräddar den i nedre delen av ugnen. Hoppas du ger den ett nytt försök. Lycka till! Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till IMG

      Hej, tack för tipset! Låter gott! Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till nettina

      Hej! Du kan prova att ha i lite lingonsylt men tänk då på att du kanske måste justera mängden mjöl och/eller gräddfil så att smeten inte blir för lös. Lycka till önskar vi på Mitt kök.

  • Maarrtin
    Maarrtin

    Hur mycket mald ingefära kan man lägga till? Lika mycket som kanel?