Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen sötpotatissallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

En fantastisk sallad med en härlig balans av sötma, sälta och syra! En färgexplosion som gör gott för både öga, mun och mage.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 st sötpotatisar (medelstora)
  • 2 st rödökar
  • 1 påse bladspenat
  • 1/2 granatäpple
  • 2 st färska fikon
  • 150 gram fetaost
  • Olivolja
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär sötpotatisen i halvmånar, ca 1,5 cm tjocka, och skär rödlöken i båtar. Lägg i en ugnssäker form och ringla över olivolja. Rör runt och strö över flingsalt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  3. Skär fikonen i kvartar och låt gå med i ugnen de sista två minuterna.
  4. Ta ut formen och kontrollera så att potatisen är klar. Låt svalna lite.
  5. Blanda ner bladspenat och strö över granatäppelkärnor och smulad fetaost.
3 kommentarer om "Ljummen sötpotatissallad"