Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen sallad på blandade betor


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 6-7 betor i valfria färger

  • 1-2 apelsiner, filéer


Apelsin- och hasselnötsdressing:


  • 1 dl hasselnötter, rostade

  • 1 apelsin, saft

  • 2 msk rapsolja
  • 
1/2 -1 msk äppelcidervinäger
  • 
salt & nymalen svartpeppar


Så här gör du

  1. Koka betorna i saltat vatten till de är helt genomkokta. Skala dem medan de är ljumna.

  2. Skär eller hyvla betorna tunt på en mandolin. Skilj gärna på gulbetor och rödbetor eftersom rödbetorna har tendens att färga av sig.

  3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och hacka dem.

  4. Blanda dem med övriga ingredienser i dressingen.

  5. Ta fram ett serveringsfat och varva gul- och rödbetor.

  6. Häll dressingen över salladen.