Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen sallad med rostad sötpotatis, fetaost och kamutvete

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 13 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl kokt kamutvete
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • 100 g färsk spenat
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 1 handfull valnötter
  • svartpeppar

Citron- och honungsdressing

  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl finhackad koriander

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisarna och skär i bitar. Skär paprikorna i bitar. Lägg allt i en ugnsfast form, ringla över olja, strö över flingsalt. Rosta i cirka 30 minuter.
  2. Koka kamutvetet enligt instruktioner på paketet, och låt en buljongtärning koka med.
  3. Strimla rödlöken, bryt fetaosten i bitar och fördela detta tillsammans med rostad paprika och sötpotatis och spenatblad (dela dem om de är stora) på fyra tallrikar. Blanda ihop dressingen och blanda ner den. Toppa med valnötter.