Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen potatissallad med senapsvinägrett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 62 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 1 kilo delikatesspotatis
  • 1 knippa rädisor
  • 1 knippa salladslök
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 dl raps- eller majsolja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 tsk flingsalt

Så här gör du

  1. Borsta och skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.
  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken.
  3. Blanda vinäger, senap, honung, citronsaft och salt i en stor bunke. Vispa i oljan. Blanda i rädisor, salladslök och klippt krasse. Vänd ner potatisen och blanda runt. Lägg salladen i en serveringsskål och strö över flingsalt.