Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen potatissallad med örtolja

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g potatis
  • 1 1/2 msk salt
  • 3 dl kvarg

Örtolja

  • 1 kruka basilika, skuren
  • 1 kruka krasse, skuren
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • nymald svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp vatten med saltet i en kastrull. Lägg i potatisen och koka på medelvärme ca 15 min tills potatisen är kokt och känns mjuk.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av på den varma plattan någon minut, så blir den torr och aptitlig.
  3. Mixa basilika, krasse, olja och vinäger i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär potatisen i skivor och blanda med örtoljan.
  5. Servera potatissalladen med kvarg.