Logga in här

Ljummen hösthallonpizza

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 portioner
  • 3 dl vetemjöl + 2-3 msk till utbakningen
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl tjock yoghurt, rysk eller turkisk

Topping

  • 2 dl smetana
  • 1 ask hösthallon
  • 100 g vitchoklad, grovriven

Så här gör du

  1. Använd matberedare monterad med en kniv. Blanda ihop mjöl, strösocker och bakpulver. Tillsätt yoghurt och blanda snabbt till en smidig deg. Tillsätt ev mera mjöl om det behövs, men degen får inte bli för hård.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp den kladdiga degen på välmjölat bakplåtspapper med hjälp av en slickepott eller sked. Strö över vetemjöl och platta ut med mjölade händer till en rund botten, cirka 30 centimeter i diameter. Dra över pizzan med hjälp av papperet på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Låt pizzan svalna. Bred på smetana och toppa med hallonen och chokladen.