Ljummen grönsakssallad med örtiga lammkotletter

Rostade grönsaker smaksatta med en krämig senapsdressing är gott till grillade lammkotletter.
Ingredienser
4 portioner
- cirka 12 lammkotletter
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad timjan
- 2 tsk torkad rosmarin
- salt & peppar
- margarin eller smör, att steka i
Sallad:
- 2 morötter
- olivolja, att ringla över
- 2 paprikor, gärna av olika färg
- 1 rödlök
- 600 g blomkål
- 200 g cocktailtomater
Senaps- och honungsdressing:
- 2 tsk svensk senap
- 2 tsk dijonsenap
- 1 msk honung
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/2 dl majonnäs
- 1 dl olivolja
- salt & peppar
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 2 msk vatten
- 3/4 dl finhackad bladpersilja
Så här gör du
- Stöt oregano, timjan, rosmarin, salt och peppar i en mortel. Blanda kotletterna och örtkryddorna i en bunke, se till att köttet blir kryddat runtom.
- Skala och skär moroten i slantar och lägg i en stor smord ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Ugnsbaka morötterna i cirka 25 minuter.
- Skär paprika i bitar och rödlök i klyftor. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt paprika, rödlök, blomkål och cocktailtomater till formen med morötterna när det återstår 15 minuter. Salta något.
- Låt grönsakerna svalna något. Gör dressingen. Blanda svensk senap, dijonsenap, honung, pressad vitlök och majonnäs i en skål. Tillsätt olivoljan droppvis och rör. Tillsätta salt, peppar, vinäger, vatten och persilja.
- Häll dressingen över grönsakerna. Stek eller grilla lammkotletterna och servera med den grönsakssalladen.

Du kanske även gillar