Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen grönsakssallad med örtiga lammkotletter


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Rostade grönsaker smaksatta med en krämig senapsdressing är gott till grillade lammkotletter.

Ingredienser

4 portioner
  • 
cirka 12 lammkotletter

  • 2 tsk torkad oregano

  • 2 tsk torkad timjan

  • 2 tsk torkad rosmarin

  • salt & peppar
  • 
margarin eller smör, att steka i


Sallad:


  • 2 morötter
  • 
olivolja, att ringla över

  • 2 paprikor, gärna av olika färg

  • 1 rödlök

  • 600 g blomkål

  • 200 g cocktailtomater


Senaps- och honungsdressing:


  • 2 tsk svensk senap
  • 
2 tsk dijonsenap

  • 1 msk honung

  • 1 stor vitlöksklyfta

  • 1/2 dl majonnäs

  • 1 dl olivolja
  • 
salt & peppar

  • 1 tsk äppelcidervinäger

  • 2 msk vatten

  • 3/4 dl finhackad bladpersilja


Så här gör du

  1. Stöt oregano, timjan, rosmarin, salt och peppar i en mortel. Blanda kotletterna och örtkryddorna i en bunke, se till att köttet blir kryddat runtom.

  2. Skala och skär moroten i slantar och lägg i en stor smord ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Ugnsbaka morötterna i cirka 25 minuter.

  3. Skär paprika i bitar och rödlök i klyftor. Dela blomkålen i buketter. Tillsätt paprika, rödlök, blomkål och cocktailtomater till formen med morötterna när det återstår 15 minuter. Salta något.

  4. Låt grönsakerna svalna något. Gör dressingen. Blanda svensk senap, dijonsenap, honung, pressad vitlök och majonnäs i en skål. Tillsätt olivoljan droppvis och rör. Tillsätta salt, peppar, vinäger, vatten och persilja.

  5. Häll dressingen över grönsakerna. Stek eller grilla lammkotletterna och servera med den grönsakssalladen.