Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen choklad­sufflé med hjortron­- och ­äppelsalsa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Salsa

  • 3 dl hjortron
  • 1 äpple, tärnat
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.
  2. Blanda ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten.
  3. Smöra och sockra små portionsformar á 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med choklad­smet.
  4. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.
  5. Blanda hjortron med tärnat äpple, vit sirap och spansk ­chili­peppar. Servera till choklad­sufflén.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.