Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Ljummen choklad­sufflé med hjortron­- och ­äppelsalsa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 125 g mörk choklad
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Salsa

  • 3 dl hjortron
  • 1 äpple, tärnat
  • 2 msk vit sirap
  • 1 tsk röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen. Rör om så att den smälter.
  2. Blanda ner chokladsmeten i äggvispet. Blanda vetemjölet med kakao och bakpulver. Sikta ner mjölet i smeten.
  3. Smöra och sockra små portionsformar á 1 1/2 dl. Fyll dem nästan ända upp till kanten med choklad­smet.
  4. Grädda chokladbakelsen mitt i ugnen strax före serveringen, cirka 12 minuter. De ska vara lite krämiga i mitten.
  5. Blanda hjortron med tärnat äpple, vit sirap och spansk ­chili­peppar. Servera till choklad­sufflén.