Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Liten smörgåstårta med kyckling

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 20 grovt formbröd

Fyllning 1

  • 1 pkt strimlat bacon
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 paket bredbar pastej, cirka 200g
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk mörk balsamvinäger

Fyllning 2

  • 1 grillad kyckling
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 finhackade stjälkar selleri
  • 1 tsk örtsalt

Dekoration

  • 2 dl crème fraiche
  • Machèsallad/andra små salladsblad
  • Salladsblad
  • Gröna druvor
  • Blå druvor

Så här gör du

  1. Fyllning 1. Stek bacon och lök tillsammans, låt svalna. Mosa ihop pastejen med bacon. Rör i crème fraiche och vinäger.
  2. Fyllning 2. Skär loss bröstbitarna och lägg åt sidan. Skär bort allt annat kött, hacka fint. Blanda med crème fraiche, selleri, örtsalt.
  3. Varv 1. Lägg ut fyra kantskurna brödskivor på ett fat eller bricka så att en fyrkant bildas. Ta 1/2 av pastejfyllningen och bred ut över bröden.
  4. Varv 2. Lägg på fyra nya skivor och bred på alla fyllning med kyckling.
  5. Varv 3. Lägg på fyra nya skivor och bred på det sista av pastejfyllningen.
  6. Varv 4. Lägg på de sista brödskivorna. Ta en fuktad handduk och lägg över tårtan. Lägg en skärbräda och något tungt över tårtan. Ställ i kylen 1-2 dagar. I det här skedet kan tårtan frysas in och håller sig cirka en vecka i frysen.
  7. Garnering. Bred crème fraiche runt hela tårtan. Klappa in små salladsblad på tårtans sidor.
  8. Lägg ut salladsblad över tårtan så att bladen hänger ut. Skär kycklingbrösten i skivor och lägg bredvid varandra med ett mellanrum. Dekorera med små klasar av blå och gröna druvor.