Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lisas gårdspytt med stekt ägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kokt potatis

  • 600 g kokt rotselleri

  • 1/2 purjolök

  • smör och olja till stekning

  • 400 g kokt eller stekt fläskkött (t ex överbliven stek eller liknande)

  • 1-2 valfria korvar, gärna lite kryddad

  • 1 äpple

  • 1 bladpersilja

  • 1 dl hackad ättiksgurka

  • salt och svartpeppar

  • 4 ägg

  • inlagda rödbetor till servering

  • 1/2 gul lök

  • 3 msk tomatpuré

  • 2 msk honung

  • 2 msk äpplecidervinäger

  • Ev vatten


Så här gör du

  1. Tärna kokt potatis och rotselleri. Strimla purjolöken. Tärna äpplet samt köttet och korven. Fräs purjolöken mjuk i en stekpanna med smör och olja. Tillsätt potatis och rotselleri och stekt tills rotfrukterna börjar få fin färg. Tillsätt kött, korv och äpple och fortsätt steka med ett par minuter tills även detta börjar få färg. Rör ner hackad ättiksgurka och hackad persilja och smaka av med salt och svartpeppar.

  2. Hacka den gula löken fint. Fräs den mjuk i olja och slå sedan på tomatpuré och låt fräsa med en kort stund. Tillsätt honung, äpplecidervinäger och eventuellt lite vatten och låt hastigt koka samman. Mixa såsen slät och servera till pyttipannan tillsammans med stekt ägg.