Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linzer cookies

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 stycken
  • 115 g smör, mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • ½ g saffran
  • 2 krm vatten
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl

Fyllning

  • cirka 1 dl hallonsylt

Till pudring

  • florsocker

Så här gör du

  1. Vispa smör och socker. Vispa i äggulan.
  2. Rör ut saffranet i vattnet och blanda ner i kakdegen.
  3. Blanda i lite i taget av vetemjölet och sedan mandelmjölet. Arbeta hastigt ihop degen med händerna. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 165 grader.
  5. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Degen är lite smulig på grund av mandelmjölet, så man får jobba försiktigt.
  6. Dela degen i två bitar och kavla ut på bakplåtspapper, lätt och försiktigt. Tryck ut 16 kakor, cirka 10 centimeter i diameter. Tryck ut mindre hål i mitten på hälften av kakorna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten tills de stelnat, flytta sedan över dem på ett galler och låt svalna helt.
  8. Pudra kakorna med hål i med florsocker.
  9. Lägg en liten sked med hallonsylt på de hela kakorna som ska bli botten och lägg på en kaka med hål i mitten på varje botten.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.