Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linssoppa med granatäpple- och pistageströssel

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 16 st har redan röstat

Riktig granatäppeljuice finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker, hälsokostbutiker och i näthandeln.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 sötpotatis, ca 300 g
  • olivolja till stekning
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • ½ tsk torkad oregano eller timjan
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 2 förp kokta linser, 285 g, sköljda och avrunna
  • 1 burk krossade tomater
  • cirka 1 liter kokande vatten
  • 1-2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk granatäppeljuice

Till topping och garnering:

  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 3 msk hackade pistagekärnor
  • plockade myntablad eller kvistar

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken. Skala och skär sötpotatisen i små bitar.
  2. Fräs löken i oljan i en kastrull cirka 3 minuter. Tillsätt sötpotatisen och fräs 3 minuter till. Smula ner buljongtärningarna och oregano, strö över spiskummin och fräs i någon minut. Rör i linserna och de krossade tomaterna. Späd soppan med vattnet till önskad konsistens och koka under lock cirka 20 minuter.
  3. Smaka av soppan med citronsaft och granatäppeljuice.
  4. Toppa soppan med granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.
  5. Garnera soppa med myntablad vid serveringen.