Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linsgryta med shiitake, morot & blomkål

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Gör gärna en stor sats och njut av rätten i flera dagar. Ett par droppar balsamvinäger ger fin syra och med lite soja får grytan färg och sälta. Servera med bladspenat och sallad.

Ingredienser

1 portion
  • 2 dl lantbuljong
  • ½ dl belugalinser
  • 100 g shiitakesvampar
  • 1 morot
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk soja
  • 100 g blomkål
  • 50 g bladspenat
  • 50 g sallad
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp buljongen och lägg i linser, skivad svamp och tärnad morot. Låt koka på svag värme i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Späd med vatten om det behövs.
  2. Smaka av grytan med ett par droppar balsamvinäger och ett par droppar soja. Krydda med svartpeppar.
  3. Koka under tiden blomkålen ätmjuk i lättsaltat vatten.
  4. Servera linsgrytan med blomkål på en bädd av bladspenat och salladsgrönt.