Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Linsbiffar med yoghurtsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Nyttiga, matiga och supergoda vegetariska biffar!

Ingredienser

4 pers

biffar

  • 
1 burk färdigkokta röda linser

  • 1 burk färdigkokta kikärtor

  • 1 gul lök

  • 150 gram grönkål

  • 2 klyftor vitlök

  • 0 ,5 tsk spiskummin

  • 0 ,5 tsk mald koriander

  • 0 ,5 dl finhackad persilja

  • 1 tsk sambal oelek

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

  • 2 ägg

  • 0 ,5 dl mandelmjöl

  • 4 msk olivolja

  • 2 msk smör


sallad

  • 
1 morot

  • 1 huvud romansallad

  • 1 liten rödlök


dressing

  • 0 ,5 dl turkisk yoghurt

  • 2 msk citronsaft

  • zesten från citronen

  • 1 krm salt


Så här gör du

  1. Börja med att fräsa grönkålen i olivolja så den mjuknar. Lägg den i en mixer tillsammans med linser, kikärter, lök och vitlök samt kryddorna. Kör mixern tills du får en ganska grov smet.
  2. Tillsätt ett ägg och mandelmjölet och kör en liten stund till.
  3. Smörj en bricka med lite olivolja. När du formar biffarna är det en bra idé att skölja händerna i kallt vatten för att smeten inte ska fastna. Forma biffar och stek dem på medelvärme i smör och olivolja. Salta och peppra båda sidor vid stekning.
  4. Riv en morot grovt, skär rödlöken tunt gärna på en mandolin och riv itu den rensade romansalladen i mindre bitar. Blanda dressingen och vänd salladen i den.
  5. Servera biffarna med kokt ris blandat med finhackad persilja och den krispiga salladen.